logo-print

InfoLaw 2021: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Δεδομένα, Online διαφήμιση και ψηφιακή οικονομία»

30/03/2021

02/04/2021

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το InfoLaw Conference 2021 με θέμα «Δεδομένα, Online διαφήμιση και ψηφιακή οικονομία», το οποίο, λόγω της πανδημίας Covid19, διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου.

Το InfoLaw Conference 2021 διοργανώθηκε από το Lawspot, την ELSA Greece, την Athens Legal Tech και την Ένωση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας, με την υποστήριξη της Microsoft, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Sakkoulas-online.

Το Συνέδριο, το οποίο πλαισιώθηκε από καταξιωμένους ομιλητές, παρακολούθησαν ζωντανά περισσότεροι από 650 συμμετέχοντες, ενώ τα βίντεο της εκδήλωσης στο Youtube έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.800 προβολές.

Κατά τις τρεις συνεδρίες και το workshop του Συνεδρίου, έλαβε χώρα ένας διάλογος υψηλού επιπέδου, γύρω από τα νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες μορφές online διαφήμισης, καθώς και το ρόλο των δεδομένων στην οικονομία του διαδικτύου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι υπηρεσίες online διαφήμισης,μία αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία τροφοδοτεί, σε μεγάλο βαθμό, την παροχή χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα μιας σειράς υπηρεσιών.

Ως αντάλλαγμα, συλλέγεται ένας διαρκώς αυξανόμενος όγκος δεδομένων των χρηστών (προσωπικών και μη), τα οποία χρησιμοποιούνται για να είναι εφικτή η στόχευσή τους με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και μηνύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν τα σύνθετα ζητήματα που εγείρει η online διαφήμιση σχετικά με τις θεσμικές πολιτειακές λειτουργίες, όπως η πολιτική δράση και οι εκλογικές διαδικασίες (3η συνεδρία), η προστασία των προσωπικών δεδομένων (1η συνεδρία), αλλά κα τα δικαιώματα των καταναλωτών και ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων (2η συνεδρία).

Τη στιγμή που τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού κόσμου θολώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, η νομική επιστήμη τίθεται αντιμέτωπη με νέες και διαρκώς πιο περίπλοκες προκλήσεις, η επιτυχής διαχείριση των οποίων απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση.

Υιοθετώντας την προσέγγιση αυτή, το Συνέδριο Infolaw 2021 εκπλήρωσε με επιτυχία τον βασικότερο σκοπό του, ο οποίος ήταν να φέρει κοντά νέους νομικούς με εξειδικευμένους επαγγελματίες, δημιουργώντας ένα φόρουμ ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με τα επίκαιρα και σημαντικά αυτά θέματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από το κανάλι του Infolaw στο Youtube.

Προσωπικές Εταιρείες
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

send