logo-print

Πρόσκληση για τη θέση Έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

12/04/2021

15/04/2021

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Α.Σ.Ε.Π. 17/06.04.2021) η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο Δημήτριος Γρατσίας, Δικαστής στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διορίσθηκε στη θέση Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η αντικατάσταση του.

Στο πλαίσιο, στην απόφαση προβλέπεται ότι:

1. Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να καταλάβουν τη θέση του Έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα μέσα σε τριάντα μέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώνουν τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4297/2014 σε συνδυασμό με την παρ. 3 του άρθρου 3 της υπό το στοιχείο 2 του προοιμίου απόφασης.

2. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96, Τ.Κ. 11527 Αθήνα) και συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι σπουδές του υποψηφίου, η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η γνώση ξένων γλωσσών και το τυχόν επιστημονικό του έργο.

3. Η αίτηση και το βιογραφικό υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protokolo@justice.gov.gr είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή.

Στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται μήνυμα στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση περί της ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης και του βιογραφικού. 4. Επί των υποψηφιοτήτων θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχείο 2 του προοιμίου απόφαση.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ