logo-print

Οδηγός υποβολής αίτησης απόκτησης ψηφιακής υπογραφής

Από τον ΔΣΑ - Αναλυτικός οδηγός με ένα προς ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ορθή υποβολή της αίτησης

05/04/2022

13/04/2022

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έθεσε τη διάθεση κάθε δικηγόρου που επιθυμεί να αποκτήσει άυλη (απομακρυσμένη) ψηφιακή υπογραφή έναν αναλυτικό οδηγό με ένα προς ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για την ορθή υποβολή της αίτησης.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του portal Οlomeleia και, σε πρώτη φάση, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικηγόροι των οποίων οι ήδη υφιστάμενες ψηφιακές υπογραφές της ΑΠΕΔ δεν έχουν λήξει ακόμη.

Η διαδικασία ξεκινάει με την αίτηση του δικηγόρου μέσω του portal Ολομέλεια «Αίτηση Χορήγησης Ψηφιακού Πιστοποιητικού», όπου στην συνέχεια γίνεται αποστολή ενημερωτικού email, ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Αρχικά απαιτείται μια επιβεβαίωση email, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Η επιβεβαίωση γίνεται μέσω αυτοματοποιημένου μηνύματος που λαμβάνει ο δικαιούχος και στην συνέχεια θα εμφανιστεί το πρώτο mail για την έναρξη της διαδικασίας όπου κάνοντας κλικ στην επιλογή ¨΄ΕΝΑΡΞΗ¨ πηγαίνει στο επόμενο βήμα.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας μέσω του portal της Ολομέλειας να γίνεται έλεγχος και διόρθωση των στοιχείων του μητρώου του δικηγόρου, συνδεόμενος με τους κωδικούς του και επιλέγοντας το μπάνερ ¨Μητρώο΄

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό στο dsa.gr

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ