logo-print

Μέσω streaming οι συνεδριάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από σήμερα

26/04/2022

28/04/2022

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης του κοινού στο δικαιοδοτικό του έργο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρέχει από τις 26 Απριλίου δυνατότητα παρακολούθησης των δημοσίων συνεδριάσεων μέσω διαδικτύου.

Η δημοσίευση των αποφάσεων του Δικαστηρίου και η ανάγνωση των προτάσεων των γενικών εισαγγελέων θα μεταδίδονται απευθείας μέσω του διαδικτυακού τόπου του Δικαστηρίου.

Η μετάδοση, η οποία προς το παρόν αφορά μόνον τις υποθέσεις που εκδικάζονται από το τμήμα μείζονος συνθέσεως, θα αρχίζει από την έναρξη της δημόσιας συνεδρίασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεδριάσεων.

Η μετάδοση των επ’ ακροατηρίου συζητήσεων σε υποθέσεις που έχουν ανατεθεί στο τμήμα μείζονος συνθέσεως του Δικαστηρίου θα πραγματοποιείται καταρχήν ετεροχρονισμένα (πιλοτικά για 6 μήνες), και συγκεκριμένα από τις 14:30 της ίδιας ημέρας (για τις συνεδριάσεις που διεξάγονται το πρωί) ή την επομένη από τις 09:30 (για τις συνεδριάσεις που συνεχίζονται το απόγευμα), χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η μετάδοση των δημοσίων συνεδριάσεων γίνεται κατά τρόπον ώστε οι πολίτες να μπορούν να τις παρακολουθήσουν υπό συνθήκες φυσικής παρουσίας.

Για τον λόγο αυτό, παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία των συζητήσεων στις γλώσσες που είναι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο