logo-print

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αρχικής χορήγησης και ανανέωσης τίτλων διαμονής και χρήση των πληρεξουσίων

Διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής

20/12/2022

21/12/2022

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής απηύθυνε διευκρινίσεις αναφορικά (α) με τη χρήση των πληρεξουσίων και (β) με την απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αρχικής χορήγησης και ανανέωσης τίτλων διαμονής.

Όσον αφορά στην χρήση των πληρεξουσίων, με την επιστολή της με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση πληρεξουσίων στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 16 και 20Β του Ν. 4251/2014 (Α’ 80)», η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής επεσήμανε ότι είναι δυνατή η αποδοχή, εκτός των προξενικών πληρεξουσίων, και των πληρεξουσίων εγγράφων, τα οποία έχουν συνταχθεί στην αλλοδαπή, είτε ενώπιον αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής, είτε συμβολαιογράφου που έχει την έδρα του στο εξωτερικό, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση θεώρηση της ελληνικής προξενικής Αρχής ή την επισημείωση (APOSTILLE).

Επεσήμανε δε ότι η εξαιρετική αυτή διαδικασία δύναται να γίνει δεκτή μόνο για την ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 16 και 20Β του Ν. 4251/2014 και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί στις υπόλοιπες διατάξεις και διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο, για τις οποίες, άλλωστε, απαιτείται η εισδοχή και η παρουσία του πολίτη τρίτης χώρας στην Ελλάδα, ώστε να είναι δυνατή η υπαγωγή του σε μία εκ των κατηγοριών αδειών διαμονής.

Περαιτέρω, δημοσιεύθηκε και η επιστολή της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της με αριθμό 674588/11.11.2022 (Β’ 5801) απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου «Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αρχικής χορήγησης τίτλων διαμονής, αιτήσεων επανέκδοσης τίτλων διαμονής σε ισχύ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4251/2014 (Α’ 80) και του π.δ. 106/2007 (Α’ 135), καθώς και αιτήσεων αρχικής χορήγησης ή ανανέωσης ειδικών βεβαιώσεων νόμιμης διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 25 του ν. 4251/2014».

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στο dsa.gr

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send