logo-print

Εκλογές Ιουνίου 2023: Οδηγίες παράδοσης εκλογικού υλικού από το Πρωτοδικείο Αθηνών

15/06/2023

16/06/2023

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτειολογία

Οδηγίες παράδοσης εκλογικού υλικού εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αναλυτικά προβλέπεται:

Οι κ.κ. Δικαστικοί Αντιπρόσωποι πρέπει να έχουν κατά τη προσέλευσή τους στο Πρωτοδικείο τα κάτωθι:

ΕΚΤΟΣ ΣΑΚΟΥ (προς έλεγχο)

1. Την Αναφορά τους προς τον κ. Έφορο.

2. Το Πρωτόκολλο ψηφοφορίας.

3. Το Βιβλίο Πράξεων Εφορευτικής Επιτροπής.

4. Το Βιβλίο Διαλογής Ψήφων υπέρ Συνδυασμών.

5. Τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT tablet) και τα περιφερειακά της (συσκευασία, φορτιστή), πλήρως ενημερωμένη, επαρκώς φορτισμένη και σε λειτουργία.

6. Υπεύθυνες δηλώσεις διπλοεγγεγραμμένων εκλογέων (εφόσον υπάρχουν).

7. Το τηλεγράφημα (εκτός του πρώτου αντιτύπου που παραδίδεται στον Δήμο και του δεύτερου αντιτύπου που παραδίδεται στην Περιφέρεια).

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω Βιβλία θα παραλαμβάνονται μόνο κατόπιν ελέγχου τους από τον αρμόδιο Δικαστικό Λειτουργό ως προς το ορθό κλείσιμο και τη σωστή συμπλήρωσή τους, ήτοι το κλείσιμό τους με υπογραφές από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, την καταχώριση όλων των Συνδυασμών με τη σειρά που αναφέρονται στην προκήρυξη των εκλογών, ακόμα κι εκείνων που δεν έλαβαν κάποια ψήφο, καθώς και την εξαγωγή του συνόλου των ψήφων σε έκαστο Συνδυασμό στο Βιβλίο Διαλογής Ψήφων υπέρ Συνδυασμών (και το μηδέν). Εφόσον χρησιμοποιηθούν αντίγραφα σελίδων των εκλογικών βιβλίων με μηχανογραφημένα τα ονόματα των Συνδυασμών, πρέπει αυτά να συρραφούν στα εκλογικά βιβλία που χορηγήθηκαν από την Περιφέρεια, να σφραγιστούν σε κάθε σελίδα και να υπογραφούν στο τέλος τους από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

ΕΝΤΟΣ ΣΑΚΟΥ

1. Τακτοποιημένα τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, τοποθετημένα κατά Συνδυασμό.

2. Τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια (με ξεχωριστή αρίθμηση από τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια).

3. Τα ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια (με ξεχωριστή αρίθμηση από τα έγκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια).

4. Τον Εκλογικό Κατάλογο.

5. Δηλώσεις εκλογέων – πλην των διπλοεγγεγραμμένων - και βεβαιώσεις (εφόσον υπάρχουν), π.χ. βεβαιώσεις ένστολων που ψηφίζουν στο Δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι ότι δεν έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 Π.Δ. 26/2012, πιστοποιητικά εγγραφής στα δημοτολόγια προκειμένου να ψηφίσουν οι εκλογείς που παραλήφθηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους.

Αντίθετα, ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ στο Πρωτοδικείο, ιδίως χρησιμοποιημένοι και μη φάκελοι ψηφοφορίας, αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια, βιβλία εκλογικής νομοθεσίας, εγκύκλιοι, γραφική ύλη.

Επισημαίνεται ότι οι κ.κ. Δικαστικοί Αντιπρόσωποι οφείλουν, χωρίς καθυστέρηση, να προσέλθουν στο Πρωτοδικείο για την παράδοση του εκλογικού υλικού στις αίθουσες ακροατηρίων που εμφαίνονται στον κατωτέρω πίνακα αμέσως μετά τη συμπλήρωση των Εκλογικών Βιβλίων και την καταχώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο tablet, ενώ, προς διευκόλυνσή τους, στο κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσες 1, 2 και 3 του Πρωτοδικείου θα βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας προς παραλαβή του αντιγράφου του Πρακτικού Νο2 του Βιβλίου Πράξεων Εφορευτικής Επιτροπής που προορίζεται για τον Περιφερειάρχη.

Δείτε τα κτήρια και τις αίθουσες παράδοσης του εκλογικού υλικού στο protodikeio-ath.gr

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send