logo-print

Πλήρης μετάβαση στο Νέο Σύστημα Λήψης Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - Αναλυτικές οδηγίες χρήσης του συστήματος

14/07/2023

16/08/2023

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Σε συνέχεια της θέσης από 17 Μαΐου 2023 σε Παραγωγική Λειτουργία του νέου Διαδικτυακού Συστήματος Λήψης Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων, Προτάσεων και Πρακτικών για υποθέσεις Πολιτικής Δικαιοσύνης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προβλέπεται η πλήρης μετάβαση στο νέο σύστημα από την 4.9.2023.

Τούτο σημαίνει ότι:

α) η μεταβατική περίοδος κατά την οποία παράλληλα με το Νέο Σύστημα θα λειτουργεί και η προηγούμενη εφαρμογή λήψης Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων μέσω email θα διαρκέσει έως την 4.9.2023.

β) από τη Δευτέρα 04/09/2023 και ώρα 10:00 π.μ.. θα γίνει πλήρης μετάβαση στο Νέο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων και θα παύσει η λειτουργία της προηγούμενης εφαρμογής λήψης αποφάσεων του Πρωτοδικείου μέσω email.

Όλα τα αιτήματα των Δικηγόρων τα οποία θα έχουν καταχωρηθεί στο προηγούμενο σύστημα μέχρι την ημερομηνία και ώρα της πλήρους μετάβασης στη νέα εφαρμογή, θα εξυπηρετηθούν σύμφωνα με τον τρόπο που προβλέπεται στο υπό απόσυρση σύστημα.

Οι συνάδελφοι μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή, μέσω διαλειτουργικότητας της νέας εφαρμογής με το portal.olomeleia.gr, χρησιμοποιώντας τον κωδικό και το συνθηματικό που διαθέτουν για το portal της Ολομέλειας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους κάτωθι συνδέσμους:

(α) Μέσω του Portal Olomeleia (https://www.olomeleia.gr)

(β) Μέσω της πύλης gov.gr, στην ενότητα Δικαιοσύνη » Δικαστήρια » Ηλεκτρονικές Δικαστικές Αποφάσεις https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis (εκεί κάνετε κλικ στο link "σχετική συναλλαγή" ή στο link "Αποφάσεις Πρωτοδικείου Αθήνας")

(γ) Μέσω του Ιστοτόπου του Πρωτοδικείου Αθηνών στην ενότητα "Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών” διαθέσιμη εδώ: http://www.protodikeio-ath.gr/pyli-psifiakon-ypiresion.html

(δ) μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης https://apofaseis.acfi.gov.gr/ H νέα εφαρμογή υποστηρίζει αιτήματα, παραστάντων Δικηγόρων, μη παραστάντων Δικηγόρων (κατόπιν έγκρισης), καθώς και αιτήματα Δικηγόρων για λήψη εγγράφων ατελώς (όπου προβλέπεται).

Η εφαρμογή βασίζεται σε μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναγνώριση των στοιχείων παραστάντων Δικηγόρων στις δικαστικές αποφάσεις και την αυτόματη παροχή των σχετικών εγγράφων (Προτάσεις και Πρακτικά), τα οποία ο αιτών μπορεί να λάβει ψηφιακά υπογεγραμμένα από το σύστημα, μετά από δέσμευση του κατάλληλου e-Parovolo (Μεγαρόσημο ΤΑΧΔΙΚ 2 ευρώ), ή μέσω πληρωμής από το Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι Δικηγόρου.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης του συστήματος είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης

https://apofaseis.acfi.gov.gr/manual-dikigoroi-apofaseis.pdf

Με τη νέα εφαρμογή παρέχονται αυτοματοποιημένα, και επομένως πολύ ταχύτερα οι αποφάσεις, οι προτάσεις και τα πρακτικά της δίκης σε σχέση με το ισχύον σύστημα υποβολής αιτήματος μέσω του portal.olomeleia.gr και αποστολής τους σε δεύτερο χρόνο στο email του δικηγόρου από την αρμόδια γραμματεία.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο dsa.gr

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.