logo-print

Προσωπικά δεδομένα στην εκπαίδευση: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου byDefault με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων

02/10/2023

02/10/2023

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Εκδήλωση για Εκπαιδευτικούς που διενεργείται στο Πλαίσιο του Έργου  «Ενήμεροι εξ ορισμού: προωθώντας την ευαισθητοποίηση κρίσιμων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (παιδιά και επαγγελματίες προστασίας δεδομένων)»

https://bydefault-project.eu/

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την εταιρεία πληροφορικής ABOVO, συνεχίζει την υλοποίηση του νέου έργου που ανέλαβε με τίτλο «Ενήμεροι εξ ορισμού: προωθώντας την ευαισθητοποίηση κρίσιμων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (παιδιά και επαγγελματίες προστασίας δεδομένων) - byDefault» (https://bydefault-project.eu/).

Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος με σκοπό την καλλιέργεια της νοοτροπίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από μικρή ηλικία. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα αντίστοιχη εκπαίδευση και υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι σε θέση να το χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της εργασίας τους.

Τον Ιούλιο εκδόθηκε το 1ο ενημερωτικό φυλλάδιο Brochure_v1.pdf (bydefault-project.eu) το οποίο παρουσιάζει συνοπτικά το έργο και τους στόχους του, καθώς και ένα σύντομο χρονολόγιο των δράσεων του.

Τον Αύγουστο εκδόθηκε το 2ο newsletter Newsletter_v2.pdf (bydefault-project.eu) με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην προστασία δεδομένων και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή και Δημητρίου 80), με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, θα γίνει:

• Παρουσίαση των βασικών αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων

• Παρουσίαση του επιμορφωτικού προγράμματος που πρόκειται να ενταχθεί στα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΙΕΠ

• Ενημέρωση των παρευρισκόμενων σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

• Συνεργασία με τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς για συγκεκριμένα σενάρια κινδύνου για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές ώστε να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται αυτούς τους κινδύνους.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή των ενδιαφερόμενων στο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/raising_awareness_stu_tea_byDefault2022.

Σημειώνουμε ότι μετά το τέλος του σεμιναρίου θα αποσταλεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από το δελτίο τύπου της Αρχής

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ