logo-print

H συρταριέρα πουλήθηκε μαζί με τα δεδομένα

Προσωπικά δεδομένα μεταναστών βρέθηκαν στα χέρια του ανυποψίαστου αγοραστή του μεταχειρισμένου επίπλου

05/04/2024

08/04/2024

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Μια πρωτοφανής γκάφα που οδήγησε σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων καταγράφηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα του Norddeutscher Rundfunk από το Αμβούργο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του NDR, τα προσωπικά δεδομένα πολλών δεκάδων μεταναστών που είχαν περάσει από το Welcome Center του Αμβούργου βρέθηκαν στα χέρια ενός ανυποψίαστου πολίτη, όταν αυτά βρέθηκαν ξεχασμένα μέσα σε μια συρταριέρα που αγόρασε ως μεταχειρισμένη.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο σε δικηγόρο για παραβίαση ασφάλειας από την ισπανική αρχή

Στα τέλη του Ιανουαρίου, το κέντρο υποδοχής του Αμβούργου κάλεσε το κατάστημα αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων Stilbruch για να παραλάβει κάποια παλιά έπιπλα που δεν ήταν πλέον χρήσιμα στην υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής των επίπλων, υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αφαιρέθηκε και μια συρταριέρα, η οποία ανήκε σε υπάλληλο που είχε συνταξιοδοτηθεί.

Η συρταριέρα αυτή όμως δεν ήταν άδεια, αλλά περιείχε σφραγίδες της δημόσιας αρχής, ψηφιακούς δίσκους με δεδομένα, καθώς και 150 ταυτότητες παραμονής ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο Αμβούργο.

Η συρταριέρα όχι μόνο παρελήφθη από το κατάστημα, χωρίς να ελεγχθεί, αλλά και πουλήθηκε, χωρίς ποτέ κανείς να ανοίξει τα συρτάρια της. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως το έπιπλο αυτό κόστισε στον αγοραστή της μόλις 5 ευρώ, επειδή είχαν χαθεί τα κλειδιά του, όπως ο ίδιος δήλωσε στο NDR.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ