logo-print

Η Tesla Motors μπορεί πλεόν να πωλεί τα αυτοκίνητά της χωρίς αντιπροσωπείες

20/03/2015

16/11/2017

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Περίπου ένα χρόνο μετά την απαγόρευση απευθείας πώλησης αυτοκινήτων στην πολιτεία του New Jersey, η Tesla Motors είναι έτοιμη για δυναμική επιστροφή.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Chris Christie, υπέγραψε νόμο με τον οποίο ανατρέπεται η απαγόρευση αυτή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη δημιουργία καταστημάτων που θα πωλούν απευθείας τα αυτοκίνητα της Tesla.

Αν και στο νομοσχέδιο προβλέπονται κάποιοι περιορισμοί – επιτρέπεται η λειτουργία μόνο 4 καταστημάτων – η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί μεγάλη νίκη για την Tesla Motors, καθώς η πολιτεία του New Jersey αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Το παράδειγμά του New Jersey, μάλιστα, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες που είχαν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, όπως η Arizona και το Texas.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι σχέσεις της Tesla Motors με τους εμπόρους λιανικής πώλησης αυτοκινήτων, τους οποίους ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, είχε παρομοιάσει στο παρελθόν με μαφία, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της ένωσης των εμπόρων αυτών, στην οποία αναφέρεται ότι επιχειρείται η δημιουργία μονοπωλίων από δισεκατομμυριούχους του διαδικτύου που νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και ξεπηδά από το laptop τους.

Πηγή: theverge.com

Σχετικοί Τομείς

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send