logo-print

ΗΠΑ: Επιβολή κυρώσεων για την αντιμετώπιση ξένων απειλών για την ασφάλεια του διαδικτύου

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Εκτελεστικό διάταγμα που ενισχύει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση απειλών της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.

Με το διάταγμα αυτό θεσπίζεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εναντίον φυσικών ή νομικών προσώπων εκτός ΗΠΑ, τα οποία εμπλέκονται σε «σημαντικές κακόβουλες δραστηριότητες μέσω διαδικτύου».

Συγκεκριμένα, εξουσιοδοτείται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία και το υπουργείο Εξωτερικών, να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των προσώπων που θίγουν με τις ανωτέρω αναφερόμενες δραστηριότητές τους «την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική ή οικονομική πολιτική και την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ».

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων των ατόμων αυτών στις ΗΠΑ, περιορισμούς στις εμπορικές δραστηριότητές τους καθώς και ταξιδιωτική απαγόρευση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση Obama έχει προσδιορίσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο ως «ένα από τις σημαντικότερα ζητήματα οικονομικής και εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ», έχοντας αφιερώσει ήδη σημαντικούς πόρους για την προάσπισή της.

Πηγή: jurist.org

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send