logo-print

ΗΠΑ: Επιβολή κυρώσεων για την αντιμετώπιση ξένων απειλών για την ασφάλεια του διαδικτύου

Διαδίκτυο και Δίκαιο Αποδείξεως, 2024
Διαδίκτυο και Δίκαιο Αποδείξεως, 2024

Εκτελεστικό διάταγμα που ενισχύει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση απειλών της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.

Με το διάταγμα(link is external) αυτό θεσπίζεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εναντίον φυσικών ή νομικών προσώπων εκτός ΗΠΑ, τα οποία εμπλέκονται σε «σημαντικές κακόβουλες δραστηριότητες μέσω διαδικτύου».

Συγκεκριμένα, εξουσιοδοτείται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία και το υπουργείο Εξωτερικών, να επιβάλει κυρώσεις εναντίον των προσώπων που θίγουν με τις ανωτέρω αναφερόμενες δραστηριότητές τους «την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική ή οικονομική πολιτική και την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ».

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων των ατόμων αυτών στις ΗΠΑ, περιορισμούς στις εμπορικές δραστηριότητές τους καθώς και ταξιδιωτική απαγόρευση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση Obama έχει προσδιορίσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο ως «ένα από τις σημαντικότερα ζητήματα οικονομικής και εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ», έχοντας αφιερώσει ήδη σημαντικούς πόρους για την προάσπισή της.

Πηγή: jurist.org(link is external)

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send