logo-print

Take Two Interactive εναντίον BBC με φόντο το Grand Theft Auto

Αγωγή εναντίον του BBC φέρεται να κατέθεση η μητρική εταιρεία της Rockstar Games, παραγωγού του θρυλικού video game Grand Theft Auto

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τον περασμένο Απρίλιο, το BBC ανακοίνωσε ότι είχε ήδη αρχίσει τα γυρίσματα για την ταινία «Game Changer», ένα δράμα που διαπραγματεύεται την ιστορία του θρυλικού video game «Grand Theft Auto», από τη γέννηση της ιδέας και την ανάπτυξή του, μέχρι τις έντονες συζητήσεις και τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες οδήγησε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ταινία σχετικά με ένα τέτοιο παιχνίδι δε θα μπορούσε να μην έχει μία επιπλέον δόση έντασης και διαμάχης.

Για του λόγου το αληθές, η Take Two Interactive, η μητρική εταιρεία της Rockstar Games, παραγωγού του Grand Theft Auto, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως κατέθεσε αγωγή εναντίον του BBC για παραβίαση εμπορικού σήματος.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εμπορικά μας σήματα δεν χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από το BBC σε μία ανεπίσημη απεικόνιση των υποτιθέμενων γεγονότων που σχετίζονται με την Rockstar Games» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Take Two.

Η δήλωση δεν διευκρινίζει το που κατατέθηκε η μήνυση και ποια συγκεκριμένα σήματα αφορά, υπογραμμίζει ωστόσο ότι ούτε η Take Two ούτε η Rockstar συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην παραγωγή της ταινίας.

«Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να επιλύσουμε το ζήτημα με το BBC, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είναι υποχρέωση μας να προστατεύουμε την πνευματική μας ιδιοκτησία, και, δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση η άσκηση αγωγής ήταν απαραίτητη», κατέληξε η ανακοίνωση της Take Two Interactive.

Εκπρόσωπος της Rockstar ανέφερε ότι η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω το ζήτημα.

Πηγή: arstechnica.gr

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

send