logo-print

Προγραμματιστές εναντίον Candy Crush

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το Candy Crush είναι ένα παιχνίδι που πολλοί αγάπησαν  και όσοι δεν το αγάπησαν το έμαθαν από τις -ενοχλητικά συχνές- ειδοποιήσεις του Facebook.

Να που όμως η King.com, η εταιρεία πίσω από το επιτυχημένο παιχνίδι, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Ο λόγος είναι η απόφαση της εταιρείας, με έδρα τη Μάλτα, να κινηθεί νομικά εναντίον προγραμματιστή επειδή χρησιμοποιούσε τη λέξη “candy” στις εφαρμογές του.

Να σημειωθεί ότι η King.com έχει κατοχυρώσει τη λέξη “Candy” (γλύκισμα) όπως και τη λέξη “saga” ως εμπορικά σήματα (trademarks) στο χώρο της Ευρώπης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να προστατέψει το κορυφαίο σε πωλήσεις παιχνίδι της, την ίδια στιγμή όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ άλλων προγραμματιστών τέτοιων εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, η αντίθεση των προγραμματιστών εκφράστηκε μέσω μιας ιστοσελίδας διαμαρτυρίας, της Candy Jam, που ως σκοπό έχει την παραγωγή παιχνιδιών που να περιλαμβάνουν τις λέξεις “candy” και “saga”. Η Candy Jam έχει δώσει διορία έως τις 7/2 για την υποβολή των εφαρμογών αυτών.

Έως τώρα, περισσότερα από 400 παιχνίδια με τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν «ανέβει» έως τώρα στο Candy Jam, ενώ η King.com δεν έχει έως τώρα σχολιάσει επίσημα τις κινήσεις αυτές.

Εκπρόσωποι της ιστοσελίδας Candy Jam κατηγόρησαν την King.com ως «νταή», έπειτα από την κίνησή της να κινηθεί εναντίον ανεξάρτητου προγραμματιστή και να του απαγορεύσει τη χρήση της λέξης “candy” στις εφαρμογές του, τονίζοντας πως τίθενται πλέον ζητήματα ελευθερίας και δημιουργικότητας.

Πηγή: bbc.co.uk
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send