logo-print

Η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την Πολιτική Ανταγωνισμού στην Ελλάδα

22/06/2015

16/11/2017

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) την ετήσια έκθεσή του για την Πολιτική Ανταγωνισμού στην Ελλάδα για το 2014.

Όπως αναφέρει η έκθεση, ένας αριθμός εκκρεμών ερευνών από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σε αρκετές μάλιστα υποθέσεις υψηλού προφίλ.

Επιπλέον, η Αρχή εξέδωσε αποφάσεις αναφορικά με την παράβαση των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.500.000 ευρώ το 2014 (45.400.000 ευρώ το 2013), παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Στη έκθεση σημειώνεται η επιδίωξη της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού να διασφαλίσει τις συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και να προωθηθεί μια πραγματική «κουλτούρα ανταγωνισμού» στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η Επιτροπή επαναπροσδιόρισε το στρατηγικό της σχεδιασμό επί τη βάσει των παρακάτω τεσσάρων πυλώνων:

  • Διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου δράσεων (αντιμονοπωλιακών ερευνών και ελέγχων των συγχωνεύσεων) σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική ύφεση και τις σχετικές προκλήσεις.
  • Έμφαση στις δράσεις παρακολούθησης της αγοράς, κυρίως με την εντατικοποίηση των ερευνών σε κλάδους της οικονομία και την ενίσχυση των συνεργασιών με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.
  • Σημαντική επέκταση των προσπαθειών της Αρχή για την προώθηση της αξιολόγησης των νόμων και των κανονισμών από άποψη ανταγωνισμού
  • Καλύτερη χρήση των εργαλείων εσωτερικής διαχείρισης για την προτεραιότητα στη διερεύνηση των υποθέσεων, με στόχο να αυξηθεί η συστημική επίδραση της δράσης της Επιτροπής.

Ολόκληρη την έρευνα του ΟΟΣΑ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

send