logo-print

«Μπλόκο» στο The Pirate Bay στην Αυστρία

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Ακολουθώντας μία νέα τάση που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα αυστριακό δικαστήριο διέταξε έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Service Provider) να μπλοκάρει την πρόσβαση στην περίφημη ιστοσελίδα torrent «The Pirate Bay».

Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων και αφορά, πέρα από το Pirate Bay και άλλες “συγγενικές” ιστοσελίδες, όπως το isohunt.to.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο ISP (A1 Telekom) θα εφαρμόσει τον αποκλεισμό σε τεχνικό επίπεδο, αλλά είναι πιθανό να περιλαμβάνει μπλοκάρισμα των DNS, μια «μαύρη λίστα» με διευθύνσεις IP ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Ολοένα και περισσότερα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο διατάσσουν παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στο «The Pirate Bay».

Συγκεκριμένα, αποφάσεις κατά του The Pirate Bay έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αργεντινή και πολλές ακόμη χώρες, ενώ δεν αποκλείεται το μέλλον της ιστοσελίδας να κριθεί συνολικά στην Ευρώπη από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παρόμοια απόφαση αυστριακού δικαστηρίου μέσα σε δύο μήνες, έπειτα και από το μπλοκάρισμα του Movie4k.to, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες αιτήσεις αποκλεισμού το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: torrentfreak.com

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ