logo-print

Oracle εναντίον Google: Όλες οι εκδόσεις του Android παραβιάζουν τα copyright επί της Java

Ακόμα ένα επεισόδιο στην πολυετή δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

 Η συνεχιζόμενη νομική διαμάχη μεταξύ της Oracle και της Google αναφορικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί της Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (Application Programming Interface - API) πήρε μία νέα τροπή την περασμένη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Oracle υποστήριξε ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου ότι οι τελευταίες έξι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android της Google (Gignerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat και Lollipop) «παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα της Oracle επί της πλατφόρμας Java».

Η Oracle ζητάει τώρα απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση αλλά και δικαστική εντολή που θα εμποδίζει τη Google «από τις συνεχιζόμενες πράξεις παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων της πλατφόρμας Java».

Η ιδιαιτέρως σημαντική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία συμπληρώνει αισίως 5 χρόνια, φαίνεται το τελευταίο διάστημα να κλίνει υπέρ της Oracle, καθώς έχει ήδη εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τα APIs μπορούν πράγματι να καλύπτονται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας (copyrightable).

Ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές αν η χρήση της πλατφόρμας από την Google εμπίπτει στο πλαίσιο του fair use της αμερικανικής νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απαλλάσσοντας τη Google από την υποχρέωση απόκτησης άδειας από την Oracle.

Πηγή: arstechnica.com

Φωτογραφία από flickr.com

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send