logo-print

Στο βρετανικό κοινοβούλιο το ζήτημα της νομιμοποίησης της κάνναβης

Έπειτα από τη συλλογή 200.000 υπογραφών

10/09/2015

16/11/2017

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ζήτημα της νομιμοποίησης της παραγωγής, πώλησης και χρήσης κάνναβης θα συζητηθεί τελικά στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς το αίτημα για μεταρρύθμιση της σχετικής νομοθεσίας ξεπέρασε τις 200.000 υπογραφές.

Η σχετική καμπάνια αναρτήθηκε μόλις τον Αύγουστο στην επίσημη πλατφόρμα της βρετανικής κυβέρνησης, συγκεντρώνοντας πάνω από 125 χιλιάδες υπογραφές σε λιγότερο από πέντε μέρες.

Το ζήτημα της νομιμοποίησης της κάνναβης θα παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 12 Οκτωβρίου από τον Paul Flynn, βουλευτή του Εργατικού κόμματος, ο οποίος επί 25 χρόνια συμμετέχει στην προσπάθεια μεταρρύθμισης της νομοθεσίας σχετικά με την κάνναβη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο James Owen, ο φοιτητής οικονομικών που ξεκίνησε την καμπάνια, δήλωσε ευτυχής που το ζήτημα έφτασε μέχρι τη βρετανική Βουλή, είναι ωστόσο απαισιόδοξος ως προς τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα των Συντηρητικών επί του ζητήματος.

«Η παρούσα κυβέρνηση, με την τρέχουσα ηγεσία της, φαίνεται διατεθειμένη να αγνοήσει τις απόψεις περισσοτέρων από 200.000 ανθρώπων», ανέφερε σχετικά ο Owen.

Πράγματι, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί πολλάκις επί του θέματος, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της κάνναβης, καθώς οι προτεινόμενες αλλαγές «δε λαμβάνουν υπόψη τη βλάβη που θα προκληθεί στους ανθρώπους και τις κοινότητες».

Ωστόσο, έχοντας ήδη φτάσει έως το κοινοβούλιο, η συλλογή υπογραφών για τη νομιμοποίηση της κάνναβης έχει γίνει ήδη η πιο επιτυχημένη, τουλάχιστον σε σχέση με τις πιο πρόσφατες.

Πηγή: theguardian.com

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send