logo-print

Τρόφιμοι φυλακών κέρδισαν την ομάδα του Harvard σε debate

Aπό τα 300 άτομα που πήραν το πτυχίο τους εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, μόλις το 2% επέστρεψε στη φυλακή εντός των επόμενων 3 ετών, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται περίπου στο 40%

11/10/2015

29/01/2018

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

Μία ομάδα από τρεις τροφίμους φυλακών στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων, αναδείχθηκαν νικητές σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό debate, απέναντι στην ομάδα του Harvard.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω ίντερνετ, η ομάδα των έγκλειστων ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένη, εντυπωσιάζοντας κριτές και αντιπάλους.

«Οι ακαδημαϊκές τους ικανότητες είναι πραγματικά εντυπωσιακές» τόνισε η κριτής Mary Nugent, η οποία υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εύνοια από την κριτική επιτροπή.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο Bard Prison Initiative, μια πρωτοβουλία για έγκλειστους που επιθυμούν να λάβουν εκπαίδευση κολεγιακού επιπέδου, κλήθηκαν να υπερασπιστούν την άποψη ότι τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα αρνούνται την εγγραφή σε μαθητές που δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω ομάδα εντυπωσιάζει, καθώς το 2014 κέρδισε την ομάδα της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας.

Οι ιθύνοντες του Bard Prison Initiative αναφέρουν πως από τα 300 άτομα που πήραν το πτυχίο τους εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, μόλις το 2% επέστρεψε στη φυλακή εντός των επόμενων 3 ετών, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται περίπου στο 40%.

Φωτογραφία και πληροφορίες από wsj.com

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ