logo-print

Η φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Infographic)

Με αφορμή την ψήφιση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, το Ευρωκοινοβούλιο παρουσιάζει τα φορολογικά έσοδα των κρατών μελών σε ένα γράφημα

26/10/2015

16/11/2017

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Μετά από οκτώ μήνες εργασιών, η ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τη φοροδιαφυγή ψηφίζει σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το πόρισμα και τις συστάσεις της αναφορικά με τη διαφάνεια στη φορολογία των επιχειρήσεων.

Η ψηφοφορία στην ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, αφότου ακουστούν και απόψεις μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Το ιδιότυπο και προνομιούχο φορολογικό καθεστώς του οποίου απολαμβάνουν οι πολυεθνικές είναι συνήθως νόμιμο, ωστόσο δε φαίνεται δίκαιο στα μάτια των απλών πολιτών που καταβάλουν κανονικά τους φόρους τους.

Κομισιόν: Παράνομες οι φοροαπαλλαγές σε Fiat & Starbucks στο Λουξεμβούργο

Η πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν για τη Fiat και τα Starbucks έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους ευρωβουλευτές στους οποίους έχει ανατεθεί το θέμα, καθώς θεωρήθηκε ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης των επιθετικών φορολογικών πρακτικών των πολυεθνικών στην Ευρώπη.

Η επιτροπή έχει προγραμματίσει ειδική ακρόαση στην οποία θα συμμετέχουν πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν αρνηθεί παρόμοιες προσκλήσεις από το ΕΚ, όπως η Google και η Facebook, ενώ η ψηφοφορία του πορίσματος της επιτροπής στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη για το τέλος του ιδίου μήνα.

Στο γράφημα του ΕΚ μπορείτε να δείτε τα φορολογικά έσοδα των κρατών μελών με καταγραφή των εσόδων από την άμεση και έμμεση φορολογία και τους φόρους σε κεφάλαιο, κατανάλωση και εργασία, καθώς και το ΑΕΠ κάθε χώρας (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση).

Περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: europarl.europa.eu

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

send