logo-print

Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί το «coming out» κατατέθηκε στη ρωσική Βουλή

31/10/2015

29/01/2018

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δύο χρόνια μετά τη θέσπιση ενός νόμου που απαγορεύει τη φερόμενη ως «gay προπαγάνδα» στη Ρωσία, κατατέθηκε στο ρωσικό κοινοβούλιο ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσα LGBT άτομα δηλώνουν δημόσια το σεξουαλικό τους προσανατολισμό (coming out).

Σύμφωνα με το Newsweek, το νέο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε πριν δύο ημέρες στην Κάτω Βουλή της Ρωσίας, προβλέπει την επιβολή προστίμου έως και 5.000 ρουβλίων (71 ευρώ) για όποιο άτομο εκφράζει δημόσια τον «μη παραδοσιακό σεξουαλικό του προσανατολισμό» καθώς και για όσους «επιδεικνύουν τις παρεκκλίνουσες σεξουαλικές τους προτιμήσεις» σε δημόσιους χώρους.

Αν, μάλιστα, τέτοιες πράξεις τελεστούν σε μέρη που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς ή για τη νεολαία, οι παραβάτες απειλούνται με φυλάκιση έως και 15 ημερών.

Η αιτιολογική έκθεση του νόμου φέρεται να περιέχει αναφορές σε δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας ως σύμμαχοι των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να προάγουν τις αξίες τους σε άλλες χώρες.

Σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου αναφέρεται πως οι συντάκτες του άντλησαν την έμπνευσή τους από τους σχετικούς νόμους της αρχαίας Σπάρτης.

Το νομοσχέδιο κατέθεσαν οι βουλευτές Ιvan Nikitchuk and Nikolai Arefyev, του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο κατέχει 92 από τις 450 έδρες της ρωσικής Δούμας.

Πηγή: rt.com

Λέξεις-Κλειδιά

Αγωγή περί κλήρου
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send