logo-print

Εγκρίθηκε το ψήφισμα για το μέλλον των αερομεταφορών στο Ευρωκοινοβούλιο (Infographic)

16/11/2015

16/11/2017

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ένα ψήφισμα το οποίο ζητά την ανανέωση του υφιστάμενου πλαισίου για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο, οι αερομεταφορές αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη και έχουν σημαντική συμβολή στην οικονομία της ΕΕ, συνεπώς είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τους αλλά και η δυνατότητά τους να συμβαδίσουν με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι την απελευθέρωση της στις αρχές του 1990, οι αερομεταφορές της ΕΕ ήταν μια εξαιρετικά ρυθμισμένη βιομηχανία, όμως με τις μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα αργότερα, οι εμπορικοί περιορισμοί σταμάτησαν, ο αριθμός των δρομολογίων αλλά και η συχνότητα τους αυξήθηκε, ενώ οι πτήσεις έγιναν πολύ φθηνότερες.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι ο τομέας των αερομεταφορών απασχολεί 5,1 εκατομμύρια άτομα και συνεισφέρει 365 δισεκατομμύρια ευρώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, ενώ οι παγκόσμιες αερομεταφορές αναμένεται να αυξηθούν κατά 5% ετησίως μέχρι το 2030.

Με τον τομέα των αερομεταφορών να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, όπως οι διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου, θέματα ασφαλείας, αλλά και έναν διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, ετοιμάζει ένα ανανεωμένο πακέτο αερομεταφορών.

Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα περιλαμβάνει αναθεώρηση του κανονισμού για την πολιτική αεροπορία αλλά και τους νέους κανόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δείτε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις αερομεταφορές εδώ.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ