logo-print

Έτοιμη για περαιτέρω διεθνή εξάπλωση των εγχώριων επιχειρήσεων η Κίνα

Παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, η Κίνα παραμένει σε πρώιμο στάδιο σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες

20/12/2015

16/11/2017

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας σε συνεργασία με άλλα αρμόδια Υπουργεία θα προωθήσει πολιτικές που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των εγχώριων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, στόχος του είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας με άλλες συμμαχικές χώρες προκειμένου να ενθαρρύνει επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών πληροφόρησης και μέτρων πρόληψης κινδύνων για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Ο αριθμός των κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αυξάνεται συνεχώς, αλλά εξακολουθεί να είναι σε προκαταρκτικό στάδιο σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως η έλλειψη καινοτομίας και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές απειλές, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή για τις εξωτερικές επενδύσεις του Υπουργείου Εμπορίου, Zhou Zhencheng.

Οι υπερπόντιες χρηματοοικονομικές επενδύσεις από την Κίνα για τους πρώτους δέκα μήνες του 2015 αυξήθηκαν κατά 16,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, φθάνοντας τα $ 92.200.000.000, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου.

Στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση των εξερχόμενων επενδύσεων μέχρι να ξεπεραστεί ο αριθμός των ξένων επενδύσεων στην Κίνα, σύμφωνα με τον Zhou Zhencheng.

Πηγή: out-law.com

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ