logo-print

Η Apple κατηγορείται εκ νέου για παραβίαση πατέντας

Νέα προβλήματα για τον τεχνολογικό κολοσσό

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η Valencell, μια εταιρία που εξειδικεύεται στη βιομετρική τεχνολογία, έχει κινηθεί νομικά εναντίον της δημοφιλούς εταιρείας τεχνολογίας, ισχυριζόμενη ότι έχει ενσωματώσει στο Apple Watch πατενταρισμένη τεχνολογία της για καταγραφή του καρδιακού παλμού.

Η Valencell ισχυρίζεται ότι έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της Apple, τους οποίους ονοματίζει, με σκοπό την παραχώρηση άδεια χρήσης της πατέντας, εν τέλει, όμως, δεν υπήρξε καμιά επίσημη συμφωνία μέχρι την διάθεση στην αγορά του έξυπνου ρολογιού της Apple.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η Apple αποφάσισε ότι τα οφέλη από την παραβίαση της πατέντας της Valencell θα είναι μεγαλύτερα από τον κίνδυνο να καταδικαστεί να καταβάλει αποζημίωση σε περίπτωση που η παραβίαση γίνει αντιληπτή.

Η αγωγή αναφέρεται και σε πιθανολογούμενη κατασκευή ασύρματων ακουστικών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την αθλητική δραστηριότητα του χρήστη, γα την οποία η Apple κατέθεσε πατέντα το 2015.

Η Valencell συνεργάζεται ήδη με την LG και την Intel, μεταξύ άλλων, οι οποίες έχουν άδεια πρόσβασης στις κατοχυρωμένες πατέντες της εταιρίας και άμεσης ενσωμάτωσης τους στα προϊόντα τους.

Πηγή: thenextweb.com

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αγωγή περί κλήρου
send