logo-print

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης έργων

Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/23/ΕΕ σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης

09/03/2016

29/01/2018

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί εδώ και λίγες μέρες από το Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το σχέδιο νόμου «ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2014/23/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (ΕΕ L 94/1/28.3.2014)».

Το σχέδιο νόμου θεσπίζει κανόνες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης Συμβάσεων Παραχώρησης Έργων και Υπηρεσιών από Αναθέτουσες Αρχές και Αναθέτοντες Φορείς.

Συμφωνίες, αποφάσεις ή άλλες κανονιστικές ή διοικητικές πράξεις που οργανώνουν τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ευθυνών για την εκτέλεση δημόσιων καθηκόντων μεταξύ Αναθετουσών Αρχών ή Αναθετόντων Φορέων ή ενώσεων Αναθετουσών Αρχών ή Αναθετόντων Φορέων και δεν προβλέπουν την καταβολή αμοιβής έναντι αντιπαροχής θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης και, ως τέτοια, ουδόλως θίγονται από το σχέδιο νόμου.

Στις Συμβάσεις Παραχώρησης που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του σχεδίου νόμου και των οποίων η εκτιμώμενη αξία ισούται με ή υπερβαίνει τα πέντε εκατομμύρια εκατόν ογδόντα έξι χιλιάδες (5.186.000) Ευρώ εφαρμόζεται το σύνολο των διατάξεων του παρόντος σχεδίου νόμου, εκτός εάν ορίζεται άλλως στις επιμέρους διατάξεις αυτού.

To xρηματικό αυτό όριο αναπροσαρμόζεται αυτόματα στο ποσό που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 της οδηγίας 2014/23/ΕΕ (L 94).

Στη διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου 2016, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send