Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για τα δάνεια ελβετικού φράγκου
Τη λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο ζητά από τη νέα κυβέρνηση η Ένωση Καταναλωτών «ΕΚΠΟΙΖΩ» με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η πρόσφατη ανατροπή στην ισοτιμία ευρώ και ελβετικού φράγκου επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη θέση χιλιάδων οφειλετών δανείων σε ελβετικό φράγκο, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία για την προστασία τους.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει εκατοντάδες καταγγελίες από δανειολήπτες, οι οποίοι αν και έχουν επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου, λόγω των αλλαγών της ισοτιμίας από το 2009, σήμερα οφείλουν πολύ περισσότερα από όσα δανείστηκαν.
Οι ευθύνες των ελληνικών τραπεζών που επέλεξαν να προωθήσουν τα προϊόντα αυτά είναι τεράστιες. Βομβαρδίζοντας με διαφημιστικά μηνύματα τους καταναλωτές, έδιναν έμφαση στο χαμηλό επιτόκιο των συγκεκριμένων δανείων, παραλείποντας να ενημερώσουν για τους κινδύνους από μια τέτοια υπηρεσία. Στην ουσία, τα δάνεια σε ξένο νόμισμα έχουν επενδυτικό χαρακτήρα, με συναλλαγματικούς κινδύνους που δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ο μέσος καταναλωτής. Αντίθετα, οι καταναλωτές προσδοκούν να επιστρέψουν το κεφάλαιο που έλαβαν, συνήθως για την αγορά του σπιτιού τους, πλέον του τόκου».
Διαβάστε τη συνέχεια στο ekpizo.gr