logo-print

Οι Έλληνες οι πιο περιθωριοποιημένοι νέοι σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης

93% των νέων Ελλήνων νιώθουν αποκλεισμένοι από την κοινωνική ζωή. Στην τελευταία θέση της ΕΕ αναφορικά με το βαθμό σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα της αγοράς εργασίας η Ελλάδα

27/05/2016

16/11/2017

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μία θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 7 χρόνια ήρθε να επιβεβαιώσει μία νέα πανευρωπαϊκή έρευνα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη τον Απρίλιο, 93% των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων δηλώνουν πως νιώθουν περιθωριοποιημένοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αποκλεισμένοι από την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η θλιβερή αυτή πρωτιά της χώρας μας στην έρευνα, η οποία διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 ανθρώπων ηλικίας 16-30, δεν αποτελεί το μόνο ανησυχητικό στοιχείο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ αναφορικά με το βαθμό σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη σύγχρονη πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αντιλήψεις των νέων.

Συγκεκριμένα, μόλις το 25% των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων πιστεύει ότι η εκπαίδευση όλων των βαθμίδων στη χώρα μας είναι σωστά προσαρμοσμένη στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ να βρίσκεται στο 59%.

Επιπρόσθετα, η έρευνα καταγράφει και τις διαστάσεις του προβλήματος του “brain drain”, καθώς οι νέοι Έλληνες και Ελληνίδες φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το 44% των νέων θα προτιμούσε να σπουδάζει ή να εργαστεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται στο 32%.

Τέλος, ως προς τη συμμετοχή των νέων Ελλήνων στο δημόσιο βίο της ΕΕ, οι νέοι Έλληνες δε φαίνεται να θεωρούν τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Ειδικότερα, μόλις το 41% θεωρεί ότι η ψήφος στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο συμμετοχής στα κοινά, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 51%.

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ