logo-print

Η Νέα Υόρκη νομιμοποιεί τα Fantasy Sports

Μία βιομηχανία με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια

20/06/2016

29/01/2018

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Η Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ενέκρινε το Σάββατο το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των Fantasy sports, των διαδικτυακών παιχνιδιών, στα οποία οι εγγεγραμμένοι δημιουργούν εικονικές (fantasy) ομάδες επιλέγοντας παίκτες των ομάδων διαφόρων αθλημάτων.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με το γεγονός ότι τα fantasy sports μπορούν να θεωρηθούν ως δραστηριότητα που σχετίζεται με τον παράνομο τζόγο.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, οι έμπειροι και ιδιαίτερα ικανοί παίκτες θα πρέπει να δηλωθούν ως τέτοιοι προκειμένου να αποτραπούν από το να εκμεταλλευτούν τους περιστασιακούς παίκτες.

Παράλληλα, οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν αυτά τα sport, θα πρέπει να αποδίδουν το 15,5% των κερδών τους σε ένα ταμείο που αφορά εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, με τον ετήσιο τζίρο να υπολογίζεται σε 20 δισ. δολάρια.

Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα την έγκριση του Κυβερνήτη, Andrew Cuomo, για να τεθεί σε ισχύ.

Η Διαμεσολάβηση
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012