logo-print

Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4449/2017 για τον υποχρεωτικό έλεγχο χρηματοοικονομικών καταστάσεων

Ρυθμίσεις για ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και στις ελεγκτικές εταιρείες

26/01/2017

16/11/2017

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4449/2017 «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Με τον νόµο 4449/2017 ενσωµατώνονται στην εθνική νοµοθεσία οι διατάξεις για την τροποποίηση της Οδηγίας 2006/43/ΕΚ για τους υποχρεωτικούς ελέγχους των ετήσιων και των ενοποιηµένων λογαριασµών.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος καθορίζει τους όρους χορήγησης αδείας ασκήσεως επαγγέλµατος και εγγραφής στο Δηµόσιο Μητρώο των φυσικών προσώπων και οντοτήτων που διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους των οικονοµικών καταστάσεων των επιχειρήσεων, τους κανόνες περί ανεξαρτησίας, αντικειµενικότητας και επαγγελµατικής δεοντολογίας που εφαρµόζονται στα πρόσωπα αυτά και το πλαίσιο για τη δηµόσια εποπτεία τους.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του νόμου, λόγω του σηµαντικού δηµοσίου αντίκτυπου των οντοτήτων δηµοσίου συµφέροντος, ο οποίος απορρέει από την κλίµακα, την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων τους, ή από τη φύση τους, χρειάζεται να ενισχυθεί η αξιοπιστία των ελεγχόµενων χρηµατοοικονοµικών καταστάσεων οντοτήτων δηµόσιου συµφέροντος.

Στόχος των διατάξεων του νόμου είναι η ενίσχυση της εµπιστοσύνης των επενδυτών στην αξιοπιστία και την αντικειµενικότητα των οικονοµικών καταστάσεων που δηµοσιεύονται από τις επιχειρήσεις, με την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των υποχρεωτικών ελέγχων οι οποίοι διενεργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε το Νόμο 4449/2017 εδώ και την αιτιολογική του έκθεση εδώ.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send