logo-print

Ακόμα μία διάκριση για την ομάδα της ΕΣΔι σε διεθνή διαγωνισμό (Themis Competition 2017)

Διεθνής διάκριση για την ομάδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

10/06/2017

16/11/2017

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα λάβει μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά στο THEMIS Competition, με την παρουσία της σε τέσσερις ημιτελικούς , που διοργανώνει κάθε χρόνο το European Judicial Training Network , και στο οποίο παίρνουν μέρος σπουδαστές από όλες τις Σχολές Δικαστών της Ε.Ε.

Στον Semi‐Final C που ήδη διενεργήθηκε στο Βίλνιιους της Λιθουανίας από τις 5 έως τις 8/6/2017 και στην κατηγορία “European Civil Procedure”, διαγωνίστηκαν οι: Γεράσιμος Μαφρέδας, Ειρήνη Σαρτζετάκη και Αγγελική Τζίφα, σπουδαστές της ΚΒ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής‐Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση της κ. Πελαγίας Γέσιου – Φαλτσή ομ. Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και τη συνδρομή της κ. Παρθένας Ιωαννίδου, Εφέτη, η οποία συνόδευσε τη διαγωνιζόμενη ομάδα στο Βίλνιους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει, την παρουσίαση της εργασίας και την υποστήριξή της στο πλαίσιο συζήτησης που ακολουθεί.

Η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με εργασία με θέμα "Mutual Trust: a Core Principle of EU Law or a Threat for the Protection of the Fundamental Right of Defence in the EU especially after EU Regulation 1215/2012" - "Αμοιβαία Εμπιστοσύνη : Θεμελιώδης Αρχή του Ενωσιακού Δικαίου ή Απειλή για την Προστασία του Θεμελιώδους Δικαιώματος της Άμυνας στην ΕΕ, ιδίως μετά τον Κανονισμό 1215/2012", αναπτύσσοντας θεματικές, μεταξύ των οποίων οι εξής: α) ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στον ενωσιακό χώρο και η ανάπτυξη της αρχής της αμοιβαίας εμπιστοσύνης από το ΔΕΕ, σε συνάρτηση και με τη (μη) προσχώρηση της ΕΕ στην ΕΣΔΑ, β) το τεκμήριο ισοδύναμης προστασίας, που υιοθετήθηκε από το ΕΔΔΑ, καθώς και η σχέση του με την ενωσιακή αρχή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και γ) η προβληματική της αυτόματης εκτελεστότητας αναφορικά με τις ερήμην αποφάσεις, ιδίως μετά τον Κανονισμό 1215/2012.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 ομάδες από 7 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δημοκρατία της Τσεχίας Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία ).

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γαλλία και τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send