logo-print

Ο πρώτος «δικηγόρος - ρομπότ» παρέχει 1000 διαφορετικές υπηρεσίες σε όλες τις ΗΠΑ (vid)

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα σχετικά με κλήσεις για παράνομη στάθμευση, αποζημίωση από αεροπορικές εταιρείες ή καταγγελίες για διακριτική μεταχείριση

13/07/2017

16/11/2017

Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Μόλις το 2016 ο φοιτητής του Stanford, Joshua Browder, είχε γίνει γνωστός ανά τον κόσμο δημιουργώντας το πρώτο «ρομπότ-δικηγόρο», το donotpay.co.uk, το οποίο είχε γράψει επιτυχείς ενστάσεις για πρόστιμα στάθμευσης ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το chatbot που δημιούργησε, ο Browder αποφάσισε να «επεκτείνει» τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας πως από σήμερα θα είναι διαθέσιμο και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Browder συνεργάστηκε με δικηγόρους και φιλανθρωπικές οργανώσεις προκειμένου να παραμετροποιήσει κατάλληλα το πρόγραμμά του για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις διαφορές μεταξύ των αντίστοιχων νομοθεσιών αναλόγως με την τοποθεσία του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη: Νομική Σχολή στον Καναδά προετοιμάζει τους φοιτητές για την “έλευση των μηχανών”

Οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν ερωτήσεις όπως "Δέχθηκα άδικα κλήση για παράνομη στάθμευση" ή να υποβάλλουν αιτήματα για αποζημίωση από αεροπορικές εταιρείες ή καταγγελίες για διακριτική μεταχείριση, με το πρόγραμμα να καλύπτει συνολικά 1.000 διαφορετικές κατηγορίες.

Εάν το chatbot κατευθύνει με επιτυχία τον χρήστη στο κατάλληλο θέμα, τότε μπορεί να δημιουργήσει αυτοματοποιημένα μια ένσταση, την οποία ο χρήστης μπορεί να εκτυπώσει και να υπογράψει.

Όπως δήλωσε στο The Verge, ο Browder ανησυχεί ότι το chatbot του θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο φαίνεται να τον απασχολεί περισσότερο ο ανταγωνισμός με τους δικηγόρους.

«Νομίζω ότι οι κυβερνήσεις ξοδεύουν τεράστια ποσά σε υπαλλήλους για να διαβάσουν ενστάσεις σχετικά με κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Το DoNotPay τις προωθεί με έναν ξεκάθαρο και ευανάγνωστο τρόπο. Όλοι μπορούν να είναι κερδισμένοι», ανέφερε ο Browder.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

send