logo-print

Οδηγός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Παράθεση αρμοδιοτήτων ανά γραφείο, ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού, απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες

31/10/2017

16/11/2017

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρ­φωσης του ΔΣΘ εκπόνησε έναν πολύ χρήσιμο Οδηγό του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στον Οδηγό περιλαμβάνονται - καταγραφή του συνόλου των γραφεί­ων που βρίσκονται εντός του Μεγάρου ανά όροφο και δικαστήριο (πχ. Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο, Εφετείο κλπ.), αναλυτική παράθεση των αρμοδιοτήτων κάθε γραφείου, του τρόπου λειτουργίας και επικοινωνίας, του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού, των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων για την εξυπηρέτηση των πληρεξουσίων και του εκτιμώμενου χρόνου εξυπηρέτησης, ενώ στο Πα­ράρτημά του επισυνάπτονται υποδείγματα των αιτήσεων που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καταθέ­σει. 

Όπως αναφέρει στη σχετιλή ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Βρίκος, στόχος της προσπάθειας είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας όλων των Δικηγόρων και Ασκουμένων που δραστηριοποιούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την – κατά το δυνατό- αποτύπωση του οργα­νογράμματος των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και την πα­ρουσίαση των αρμοδιοτήτων των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο συντονισμός του εγχειρήματος ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρος και δύσκολος δεδομένου ότι απαιτούνταν ο συντονισμός και η απάντηση σε ερωτηματολόγια από το σύνολο των γραφείων και των υπαλλήλων, ενώ μετά τη συγκέντρωσή τους απαιτούνταν παραπέρα διορθώσεις και καταγραφή, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ανά χείρας αποτέλεσμα.

Δείτε τον οδηγό εδώ.

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ