logo-print

Άρθρο 10 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ3(α)/ 91512/12.1.2018 - Επισήμανση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/01/2018

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Προκειμένου για τα καλλυντικά προϊόντα που τίθενται στην ελληνική αγορά, ανεξάρτητα από το αν παράγονται στην Ελλάδα ή εισάγονται από άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τρίτη χώρα, το υπεύθυνο πρόσωπο αναγράφει ή ο διανομέας ή ο εισαγωγέας μεταφράζει υποχρεωτικά, στην ελληνική γλώσσα τις εξής ενδείξεις εξ όσων περιλαμβάνονται στην υποχρεωτική επισήμανση του καλλυντικού προϊόντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 19 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009:

α) Το ονομαστικό περιεχόμενο κατά το χρόνο της συσκευασίας, εκφρασμένο σε βάρος ή σε όγκο.

β) Την ημερομηνία μέχρι την οποία το καλλυντικό προϊόν, το οποίο είναι αποθηκευμένο σε κατάλληλες συνθήκες, εξακολουθεί να εκπληρώνει την αρχική του λειτουργία, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 1223/2009.

γ) Τις ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση, και τουλάχιστον τις προφυλάξεις που εμφαίνονται στα παραρτήματα ΙΙΙ έως VI του Κανονισμού (Ε.Ε.) υπ’ αριθμ. 1223/2009, και τις ενδεχόμενες ενδείξεις σχετικά με τις ιδιαίτερες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για τα καλλυντικά προϊόντα τα οποία προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

δ) Τη λειτουργία του καλλυντικού προϊόντος, εκτός αν προκύπτει από την παρουσίασή του.

ε) Τις ενδείξεις της παρ.2 του άρθρου 19 του Κανονισμού (Ε.Ε.) υπ’ αριθμ. 1223/2009, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα από την ανωτέρω διάταξη.

ζ) Τον κατάλογο των συστατικών του καλλυντικού προϊόντος που αναγράφονται σε καρτελάκι τοποθετημένο σε άμεση γειτονία με τον περιέκτη μέσα στον οποίο διατίθεται προς πώληση το καλλυντικό προϊόν, προκειμένου για σαπούνια, αρωματικά μπαλάκια λουτρού και άλλα μικρά προϊόντα, όπου δεν είναι δυνατόν, για πρακτικούς λόγους, να αναγράφεται σε ετικέτα, αυτοκόλλητη ταινία, κάρτα ή εσώκλειστο σημείωμα, ο ανωτέρω κατάλογος.

2. Όταν πρόκειται για καλλυντικά προϊόντα που δεν είναι προσυσκευασμένα ή συσκευάζονται στους χώρους πώλησής τους, με αίτηση του αγοραστή ή είναι προσυσκευασμένα για άμεση πώληση, τα στοιχεία της υποχρεωτικής επισήμανσης του προϊόντος που ορίζονται στην παρ.1 του άρθρου 19 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1223/2009, αναγράφονται μεν μόνο στον αρχικό περιέκτη, αλλά πρέπει να είναι στη διάθεση του αγοραστή, εφόσον το ζητήσει.

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ