logo-print

Άρθρο 11 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ3(α)/ 91512/12.1.2018 - Ισχυρισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/01/2018

Κωδικοποιημένο
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

1. Ο Ε.Ο.Φ. εποπτεύει τη συμμόρφωση των καλλυντικών προϊόντων με τα κοινά κριτήρια για τους ισχυρισμούς που δύνανται να χρησιμοποιούνται στην επισήμανση, στη διάθεση στην αγορά και στη διαφήμιση των καλλυντικών προϊόντων, τα οποία ορίζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 20 του Κανονισμού (Ε.Ε.) υπ’ αριθμ. 1223/2009.

Με απόφαση του Προέδρου Ε.Ο.Φ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μπορεί να θεσπίζονται, στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) υπ’ αριθμ. 655/2013 της Επιτροπής (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλ. Εκδ. 190/31) όπως ισχύει κάθε φορά, πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές με λεπτομερέστερες οδηγίες και ερμηνείες επί των κοινών κριτηρίων, που ορίζει ο ανωτέρω Κανονισμός, για τη αξιολόγηση των ισχυρισμών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα για λόγους αναγόμενους στο συγκεκριμένο γλωσσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο της χώρας.

2. Όταν ο Ε.Ο.Φ. διαπιστώνει τη μη συμμόρφωση των ισχυρισμών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα με τα κοινά κριτήρια της παρ.1 δύναται να:

α) Λαμβάνει τα κατάλληλα, κατά περίπτωση, μέτρα, και ιδίως μέτρα για την απόσυρση ή για την ανάκληση του καλλυντικού προϊόντος έως ότου το υπεύθυνο πρόσωπο συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των κοινών κριτηρίων για τους ισχυρισμούς των καλλυντικών προϊόντων, σύμφωνα προς όσα ορίζει η σχετική πράξη που εκδίδεται από τον Ε.Ο.Φ. και κοινοποιείται στο υπεύθυνο πρόσωπο.

β) Επιβάλλει την υποχρέωση στο υπεύθυνο πρόσωπο ή στον διανομέα να τροποποιήσει τους ισχυρισμούς που αναγράφονται στη διαφήμιση του καλλυντικού προϊόντος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

γ) Επιβάλλει την υποχρέωση στο υπεύθυνο πρόσωπο να διενεργήσει αναδρομικά νέες μελέτες αποσκοπούσες στην εξασφάλιση επαρκών αποδείξεων για την αναδρομική υποστήριξη των ισχυρισμών.

δ) Επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις.

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send