logo-print

Στη δημοσιότητα η έκθεση πεπραγμένων του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2017

Διαθέσιμες ακόμα πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση, τον προϋπολογισμό και το προσωπικό του θεσμού

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Επιμέλεια: Γεώργιος Π. Κανέλλος

Την Τρίτη, 8-05-2018, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) δημοσίευσε την έκθεση δραστηριοτήτων του για το 2017, η οποία περιλαμβάνει επισκόπηση των βασικών αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων του κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, καθώς και τις κύριες εξελίξεις στο ελεγκτικό περιβάλλον και την εσωτερική οργάνωσή του.

Ειδικότερα, στην εν λόγω έκθεση, επιχειρείται ένας συνολικός απολογισμός των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ κατά το 2017 και παρατίθενται βασικές πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση, τον προϋπολογισμό και το προσωπικό του θεσμού.

Δήλωση των Ελεγκτών

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δημοσιεύσαμε ειδικές εκθέσεις για ευρύ φάσμα πολιτικών και προγραμμάτων της ΕΕ, καθώς και άλλα έγγραφα καταρτισθέντα βάσει επισκοπήσεων, όπως πανοραμικές επισκοπήσεις και συνοπτικές περιπτωσιολογικές επισκοπήσεις. Επιπλέον, εκπονήσαμε διάφορες γνώμες σχετικά με νομοθετικές προτάσεις και, όπως κάθε χρόνο, τις ετήσιες εκθέσεις μας σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Ανάπτυξης, καθώς και σχετικά με τους οργανισμούς και τα διάφορα άλλα όργανα της Ένωσης.

Βέβαια, τη χρονιά που μας πέρασε ατενίσαμε και το μέλλον. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε επί της στρατηγικής που θα εφαρμόσουμε κατά τα τρία τελευταία χρόνια του τρέχοντος πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, μέχρι το τέλος του 2020. Οι πολίτες μας, προκειμένου να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ και στους θεσμούς μας, απαιτούν σαφείς, αξιόπιστες και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να βλέπει ότι η ΕΕ ενεργεί με ακεραιότητα, ότι σέβεται το κράτος δικαίου, ότι δαπανά τα δημόσια χρήματα με σύνεση, ότι καθορίζει σαφείς στόχους για τις πολιτικές της και ότι επιτυγχάνει τα αποτελέσματα που υπόσχεται. Εμείς, ως ο εξωτερικός ελεγκτής της Ένωσης, είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να επαληθεύουμε τα ανωτέρω και να καταρτίζουμε σχετικές αναφορές».

Για περισσότερες πληροφορίες

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΕΣ (eca.europa.eu), στην οποία επίσης είναι διαθέσιμες και οι εκθέσεις παλαιότερων ετών

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ