logo-print

Πλήρης αποµάκρυνση αποβλήτων από η χερσαία ζώνη του λιµένα Κέρκυρας και επιβολή προστίµων

22/01/2019

22/01/2019

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Περιβαλλοντική οργάνωση ζήτησε τη διαµεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ανεξέλεγκτη απόρριψη υλικών εκσκαφής στη χερσαία ζώνη του λιµένα Κέρκυρας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ζήτησε από όλες τις συναρµόδιες υπηρεσίες την εφαρµογή της νοµοθεσίας περί διαχείρισης αποβλήτων και προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, καθώς και των διατάξεων της νοµοθεσίας (Π∆ 148/09) περί περιβαλλοντικής ευθύνης.

Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το τµήµα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προέβη σε αυτοψία στο χώρο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η εναπόθεση παλαιότερων και νεότερων αποβλήτων και προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), καθώς και άλλων στερεών αποβλήτων.

Τα απόβλητα αυτά αποµακρύνθηκαν µετά και τον έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, αλλά σε σύντοµο χρονικό διάστηµα απορρίφθηκαν εκ νέου ποσότητες ΑΕΚΚ εντός της χερσαίας ζώνης λιµένα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή συνέχισε την παρέµβασή της και κλιµάκιό της µετέβη στην Κέρκυρα τον Μάιο του 2018, όπου και διαπιστώθηκε η αποκατάσταση του χώρου µε την αποµάκρυνση όλων των ροών αποβλήτων σύµφωνα µε τις προβλεπόµενος διατάξεις.

Επίσης, µε αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιµα στον ΟΛΚΕ για παράβαση των διατάξεων της περιβαλλοντικής νοµοθεσίας.

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send