logo-print

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τι αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

12/02/2020

12/02/2020

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσεως Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είχατε ενημερωθεί από το Lawspot, η Ελλάδα είναι η «μεγάλη κερδισμένη» σε σχέση με το Δικαστήριο της ΕΕ, καθώς έχει δικαίωμα να προτείνει τον επόμενο γενικό εισαγγελέα για θητεία προσαυξημένη κατά τουλάχιστον ένα έτος.

Η απόφαση του Υπουργείου αναφέρει:

1. Προσκαλούμε τους ενδιαφερομένους, οι οποίοι επιθυμούν να καταλάβουν τη θέση του Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, μέσα σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώνουν τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4297/2014 σε συνδυασμό με την παρ. 3 του άρθρου 3 της υπό το στοιχείο 2 του προοιμίου απόφασής μας,

2. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96, ΤΚ 11527, Αθήνα) και συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι σπουδές του υποψηφίου, η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η γνώση ξένων γλωσσών και το τυχόν επιστημονικό του έργο.

3. Η αίτηση και το βιογραφικό υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες, είτε ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή. Αποστέλλονται, επίσης, και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση mkara@justice.gov.gr.

4. Επί των υποψηφιοτήτων θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό το στοιχείο 2 του προοιμίου απόφασή μας.

Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στις ιστοσελίδες των Υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Δείτε αναλυτιά την απόφαση.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send