logo-print

Προσβολή εγγράφου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το οποίο ορίζεται η ημερομηνία έναρξης εκτέλεσης της αφαίρεσης δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρό

Λόγω παράβασης κανόνων περί ορθής συνταγογράφησης (άρθρα 2, 4 του π.δ.121/2008 και 80 του ν.3996/2011).

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

Απαράδεκτη η προσβολή με προσφυγή του εγγράφου της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το οποίο ορίζεται η ημερομηνία έναρξης εκτέλεσης της (ήδη) επιβληθείσας με απόφαση του Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., διοικητικής κύρωσης της αφαίρεσης δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρό συμβεβλημένο με τον ως άνω Οργανισμό λόγω παράβασης κανόνων περί ορθής συνταγογράφησης (άρθρα 2, 4 του π.δ.121/2008 και 80 του ν.3996/2011).

ΔΠΑ 3480/2022, 15o Τριμελές

Πρόεδρος: Γεωργία Παπανικολάου, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.

Εισηγήτρια: Ιωάννα Ρηγοπούλου, Πρωτοδίκης Δ.Δ.

Απαραδέκτως προσβάλλεται με προσφυγή του άρθρου 63 του Κ.Δ.Δ., το έγγραφο της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Φαρμάκου της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με το οποίο ορίζεται η ημερομηνία διακοπής των κωδικών συνταγογράφησης από την Η.ΔΙ.Κ.Α. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφαίρεσης του συνταγολογίου, σε εκτέλεση της απόφασης του Αντιπροέδρου του ως άνω Οργανισμού δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε σε βάρος του προσφεύγοντος ιατρού η διοικητική κύρωση της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Τούτο δε, διότι το εν λόγω έγγραφο στερείται εκτελεστότητας, ως πράξη εκτέλεσης της ανωτέρω απόφασης, αλλά και ως έγγραφο πληροφοριακού χαρακτήρα, δια του οποίου ενημερώθηκαν ο προσφεύγων και οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την προαναφερόμενη ημερομηνία. Σαφής οριοθέτηση του αντικειμένου της δίκης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί καμία έτερη πράξη συμπροσβαλλόμενη με το, στρεφόμενο κατά ουδεμίας εκτελεστής πράξης, δικόγραφο της προσφυγής. Απορριπτέο ως γενικόλογο και αόριστο το αίτημα για ακύρωση κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης, ενόψει των άρθρων 63 παρ.7 και 68 παρ.4 του Κ.Δ.Δ.

Εξάλλου, η (μόνη) εξειδικευθείσα στο οικείο δικόγραφο, ως μέλλουσα να εκδοθεί και συναφώς προσβαλλόμενη «διακοπή των κωδικών συνταγογράφησης Η.ΔΙ.Κ.Α.» συνιστά περιεχόμενο του αυτού προσβαλλόμενου εγγράφου. Απορρίπτεται η προσφυγή.

 

Πηγή: adjustice.gr
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
send