logo-print

Η Ισπανία φορολογεί τη Google για τα νέα που εμφανίζει στα αποτελέσματά της

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Με ένα νέο νομοσχέδιο η ισπανική κυβέρνηση δίνει πλέον τη δυνατότητα σε εκδότες και ειδησεογραφικά δίκτυα να επιβάλλουν χρεώσεις, στη Google και τις άλλες ιστοσελίδες-συλλέκτες ειδήσεων (news aggregators), για τις ειδήσεις που εμφανίζονται σε αυτές.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο νεός νόμος, ο οποίος έγινε γνωστός ως "Google Tax", θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ δεν ορίζει σαφώς το ύψος των ποσών που θα είναι δυνατό να ζητούν οι εκδότες.

Η Google από τη μεριά της δηλώνει απογοητευμένη, καθώς θωρεί ότι το Google news είναι μία υπηρεσία που βοηθάει τους εκδότες και τα ειδησεογραφικά δίκτυα να προωθούν το περιεχόμενό τους, χωρίς να θίγει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πέρυσι, η Google κατέληξε σε συμφωνία με τους αντίστοιχους Γάλλους εκδότες, με την οποία δεσμεύθηκε να συνδράμει οικονομικά αλλά και τεχνολογικά στην προώθηση συναφούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, αντί να καταβάλει κάποια αντίτιμο για την εμφάνιση των ειδήσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πηγή: nytimes.com

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
send