logo-print

Διεθνής αστυνομική επιχείρηση εναντίον του Dark Web

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μία γιγαντιαίων διαστάσεων αστυνομική επιχείρηση εναντίον παράνομων ιστοσελίδων έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα με τη συνεργασία αρχών από ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

17 άτομα συνελήφθησαν στα πλαίσια της επιχείρησης “Operation Anonymous” εναντίον των “σκοτεινών αγορών” (dark markets), δηλαδή ιστοσελίδων οι οποίες εμπορεύονται παράνομα αγαθά και υπηρεσίες, αποκρύπτοντας την ταυτότητά των συναλλασσομένων μέσω του δικτύου Tor.

Ανάμεσα στις 414 ιστοσελίδες που έκλεισαν ήταν και το περίφημο Silk Road 2.0, η νέα εκδοχή της online μαύρης αγοράς, στην οποία μπορούσε κανείς να βρει από όπλα και ναρκωτικά μέχρι υπηρεσίες hacking. Η πρώτη εκδοχή του Silk Road είχε κλείσει πριν από περίπου ένα χρόνο μετά από παρέμβαση των αρχών, σύντομα όμως εκατοντάδες άλλες ιστοσελίδες αναπλήρωσαν το κενό της.

Παρά την επιτυχία της επιχείρησης (κατασχέθηκε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και Bitcoins), ο Ολλανδός Lodewijk van Zwieten, ειδικός στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, δήλωσε πως η προσπάθεια εναντίον του dark web θα πρέπει να είναι συνεχιζόμενη προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές αρχές από την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συντονιζόμενες από τη Europol.

Πηγή: news.yahoo.com

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

send