logo-print

Αυστηρές ποινές για τη βάναυση επίθεση εναντίον καθηγητή νομικής

31/01/2015

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας Ι
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κάθειρξη έως και 19 ετών καταδικάστηκαν οι τέσσερις Πολωνοί διαρρήκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη βάναυση επίθεση εναντίον καθηγητή Νομικής μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Νότιο Λονδίνο.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014, όταν ο καθηγητής Paul Kohler βρισκόταν στο σπίτι του στο Wimbledon με τη γυναίκα και μία από τις κόρες του. Ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού ο 54χρονος δέχτηκε την επίθεση των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι τον χτυπούσαν με μανία ρωτώντας τον που είναι τα χρήματα.

Οι δύο από τους διαρρήκτες (Pawel Honc και Mariusz Tomaszewski) καταδικάστηκαν σε 19 χρόνια κάθειρξη για διακεκριμένη διάρρηξη και σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ οι άλλοι δύο (Oskar Pawlowicz και Dawid Tychon) σε 13 χρόνια για διακεκριμένη διάρρηξη. Και οι τέσσερις δράστες, ηλικίας από 24 έως 32 ετών, είχαν πλούσιο ποινικό μητρώο στη χώρα τους, κυρίως για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες.

Οι αστυνομικές αρχές και το δικαστήριο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε είτε επειδή οι διαρρήκτες περίμεναν να βρουν αντικείμενα μεγάλης αξίας, είτε εξαιτίας λάθους στη διεύθυνση από όπου υποτίθεται πως θα “ζητούσαν” την αποπληρωμή ενός χρέους.

Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου βρήκε τον κύριο Kohler να αγκαλιάζει τις κόρες και τη γυναίκα του, εμφανώς ανακουφισμένος έπειτα από την τρομακτική εμπειρία του.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: telegraph.co.uk

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send