logo-print

Πρόγραμμα μαζικών παρακολουθήσεων και από την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών

11/04/2015

16/11/2017

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) υπέβαλε αγωγή εναντίον της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration) για παράνομη συλλογή στοιχείων κλήσεων προς χώρες του εξωτερικού.

Η περίφημη DEA, η οποία προσπαθούσε μέχρι πρόσφατα να αποκρύψει την ύπαρξη του προγράμματος μαζικών παρακολουθήσεων, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ύπαρξη και την έκτασή του ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η συλλογή δεδομένων από τηλεφωνικές κλήσεις (καλών, ημερομηνία, ώρα και διάρκεια) προς συγκεκριμένες χώρες που είχαν συνδέσεις με το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών.

Υπάρχουν αποδείξεις, ωστόσο, πως οι παρακολουθήσεις γίνονταν χωρίς την απαιτούμενη προηγούμενη άδεια ή την επίβλεψη δικαστηρίου.

Το Human Rights Watch, την εκπροσώπηση του οποίου έχει αναλάβει το Electronic Frontier Foundation, ζητά να τερματιστει μόνιμα το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της DEA, αλλά και να διαγραφούν όλα τα παράνομα συλλεγέντα στοιχεία από τις κρατικές βάσεις δεδομένων.

Ολόκληρη την αγωγή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send