logo-print

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο απαγορεύει τις περισσότερες αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εξαιρέσεις μόνο για γυναίκες θύματα βιασμού και ανηλίκους οι οποίοι καταγγέλλουν βιασμό ή αιμομιξία

18/05/2015

16/11/2017

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη ένα νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 20 εβδομάδες.

Η Βουλή, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικανοί, ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 242 υπέρ και 184 κατά, παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του Λευκού Οίκου.

Ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής, Bob Goodlatte, χαρακτήρισε την ψηφοφορία «μια νίκη για τα πιο αθώα και ανυπεράσπιστα άτομα ανάμεσά μας, τα παιδιά».

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Pain-Capable Unborn Child Protection Act», θα πρέπει τώρα να πάρει την έγκριση της Γερουσίας, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο να συμβεί.

Το Κέντρο για τα Δικαιώματα Αναπαραγωγής (Center for Reproductive Rights) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βάναυσο και αντισυνταγματικό», σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει εξαιρέσεις μόνο για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού και έχουν λάβει ιατρική ή συμβουλευτική φροντίδα τουλάχιστον 48 ώρες πριν επιδιώξουν την έκτρωση, ανηλίκους οι οποίοι καταγγέλλουν βιασμό ή αιμομιξία στις αρμόδιες αρχές, και γυναίκες που βρίσκονται σε απειλητικές για τη ζωή τους συνθήκες.

Οι εκτρώσεις αποτελούν ένα πολυσυζητημένο ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες (pro-life και pro-choice), με την κοινή γνώμη να δείχνει μία μεταστροφή τα τελευταία χρόνια υπέρ της ύπαρξης αυστηρών περιορισμών στο δικαίωμα μίας γυναίκας να προχωρήσει σε έκτρωση, δικαίωμα που είχε αναγνωριστεί στην περίφημη υπόθεση Roe vs Wade ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Πηγή: jurist.org

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
send