logo-print

Επικυρώθηκε ο νόμος για τον έλεγχο του πληθυσμού στη Μιανμάρ

Ο νόμος επιτρέπει στις αρχές να εφαρμόσουν το μέτρο των “γεννήσεων με χρονική απόσταση” σε περιοχές με υψηλά ποσοστά αύξησης του πληθυσμού

25/05/2015

16/11/2017

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

O Πρόεδρος Μιανμάρ, Thein Sein, επικύρωσε το Σάββατο ένα νομοσχέδιο, το οποίο απαιτεί από κάποιες μητέρες να αφήνουν να μεσολαβεί ένα διάστημα τριών ετών ανάμεσα στις γεννήσεις των παιδιών τους.

Το νομοσχέδιο για τον «Έλεγχο Πληθυσμού», το οποίο είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, επιτρέπει στις αρχές να εφαρμόσουν το μέτρο των “γεννήσεων με χρονική απόσταση” σε περιοχές με υψηλά ποσοστά αύξησης του πληθυσμού.

Αν και το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κατασταλτικά μέτρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, αλλά και ακτιβιστές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστείλει τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει ως σκοπό τη μείωση της μητρικής και βρεφικής θνησιμότητας και την προστασία των γυναικών και των μειονοτήτων.

Πηγή: jurist.org

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ