logo-print

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Ιστορική συμφωνία για τους δασμούς σε προϊόντα τεχνολογίας

Οι συναλλαγές που καλύπτονται από τη συμφωνία αφορούν μεγαλύτερο τμήμα των παγκόσμιων συναλλαγών από ό,τι η κλωστοϋφαντουργία, η παραγωγή σιδήρου και χάλυβα μαζί

28/07/2015

16/11/2017

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Με μία συμφωνία - ορόσημο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) αποφάσισε τη μείωση των δασμών για προϊόντα τεχνολογίας αξίας 1.3 τρις δολαρίων.

Η συμφωνία, η οποία θα ανανεώσει την - συναφθείσα πριν από 18 χρόνια - αρχική συμφωνία για τα προϊόντα IT, προσθέτει 200 προϊόντα στη λίστα με μηδενικούς δασμούς (zero tariff list).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρει ότι οι συναλλαγές που καλύπτονται από τη συμφωνία αποτελούν το 7% του συνόλου του παγκόσμιου εμπορίου σήμερα, μεγαλύτερο τμήμα δηλαδή από ό,τι η κλωστοϋφαντουργία, η παραγωγή σιδήρου και χάλυβα μαζί.

«Η εξάλειψη των δασμών στις συναλλαγές αυτού του μεγέθους θα έχει τεράστιο αντίκτυπο», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του WTO, Roberto Azevedo.

Οι τελικές τεχνικές λεπτομέρειες θα πρέπει να εκπονηθούν μέχρι το Δεκέμβριο.

Η αλλαγή αφορά μία σειρά προϊόντων, από προηγμένα τσιπ υπολογιστών, μέχρι συσκευές GPS, ιατρικό εξοπλισμό, μελάνια εκτυπωτών και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Εταιρείες τεχνολογίας, όπως η General Electric, η Intel, η Texas Instruments, η Microsoft και η Nintendo είναι μεταξύ των πολλών επιχειρήσεων που αναμένεται να επωφεληθούν από τις αλλαγές.

Πηγή: bbc.com

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24