logo-print

Δημόσια διαβούλευση για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως ανδρών και γυναικών σε θέματα κοινωνικής ασφαλίσεως

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

22/09/2015

29/01/2018

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την εφαρμογή και την υλοποίηση της οδηγίας 79/7/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της προοδευτικής εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως ανδρών και γυναικών σε θέματα κοινωνικής ασφαλίσεως, πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει του πλαισίου για τη βελτίωση της νομοθεσίας, που εγκρίθηκε προσφάτως (http://ec.europa.eu/smart-regulation/guidelines/toc_guide_en.htm)

Η δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2015, θα χρησιμεύσει στη συγκέντρωση απόψεων από το ευρύ κοινό στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής και της υλοποίησης της οδηγίας 79/7/ΕΟΚ.

Η οδηγία αυτή εκδόθηκε το έτος 1978.

Από τότε, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την ισότητα των φύλων, καθώς και τα διάφορα εθνικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης που καλύπτονται από την οδηγία, έχουν αναπτυχθεί σημαντικά, έχουν δε επέλθει ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις.

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να προβεί η Επιτροπή σε αξιολόγηση όσον αφορά την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνοχή, τη συνάφεια, τη βιωσιμότητα και την προστιθέμενη αξία της ΕΕ, με ιδιαίτερη εστίαση στον εντοπισμό των δυνατοτήτων για εκσυγχρονισμό.

Η ανατροφοδότηση με πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και την υλοποίηση της οδηγίας 79/7/ΕΟΚ θα είναι καίριας σημασίας για τον προβληματισμό της Επιτροπής ως προς το αν θα προτείνει ενέργειες σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της οδηγίας αυτής, όπως και τη μορφή που θα μπορούσαν να λάβουν.  

Πώς να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην παρούσα δημόσια διαβούλευση με τη συμπλήρωση του διαδικτυακού ερωτηματολογίου. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να συμβουλευτείτε τα έγγραφα αναφοράς που δημοσιεύονται μαζί με την παρούσα διαβούλευση.

Για λόγους διαφάνειας, η Επιτροπή καλεί τις οργανώσεις που επιθυμούν να υποβάλουν σχόλια στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης να παράσχουν στην Επιτροπή και στο ευρύ κοινό πληροφορίες σχετικά με το ποιον και τι αντιπροσωπεύουν, με καταχώριση στο Μητρώο Διαφάνειας και αποδοχή του Κώδικα Δεοντολογίας του. Εάν μια οργάνωση αποφασίσει να μην παράσχει τις εν λόγω πληροφορίες, αποτελεί διακηρυγμένη πολιτική της Επιτροπής να κατατάξει την εισήγησή της στις ατομικές εισηγήσεις. (Προδιαγραφές διαβουλεύσεων, βλ. COM(2002) 704, και ανακοίνωση σχετικά με την παρακολούθηση της εφαρμογής της Πράσινης Βίβλου «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια», βλ. COM(2007) 127 της 21/03/2007).

Εάν είστε καταχωρισμένη οργάνωση, παρακαλείστε να αναφέρετε τον αριθμό μητρώου της οργάνωσής σας στην απάντηση στο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η απάντησή σας θα θεωρηθεί ότι εκφράζει τις απόψεις της οργάνωσής σας.

Εάν η οργάνωσή σας δεν είναι καταχωρισμένη, έχετε τη δυνατότητα να την καταχωρίσετε τώρα. Στη συνέχεια μπορείτε επιστρέψτε στην παρούσα σελίδα για να υποβάλετε την απάντησή σας ως καταχωρισμένη οργάνωση.

Όλες οι απαντήσεις θα δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάσετε την ειδική δήλωση περί απορρήτου που επισυνάπτεται στην παρούσα διαβούλευση, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα και οι παρατηρήσεις σας.

Έγγραφα αναφοράς

Πηγή: europa.eu

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send