logo-print

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η υπόθεση της «Μανωλάδας»

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ένα τόσο μεγάλης κλίμακας φαινόμενο καταναγκαστικής εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο

10/01/2016

16/11/2017

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να εξετάσει, μετά τις 20 Ιανουαρίου, την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπαγκλαντές κατά της Ελλάδας για τα γεγονότα στη Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013.

Οι προσφεύογοντες κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας). 

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται «ελληνική υπόθεση» σε σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς και η πρώτη φορά που αναφέρεται σε ένα τόσο μεγάλης κλίμακας φαινόμενο καταναγκαστικής εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα Ακαδημαϊκό ίδρυμα έχουν ήδη ασκήσει παρέμβαση τρίτου στη δίκη.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το οποίο υποστήριξε ως πολιτική αγωγή τα θύματα της Μανωλάδας και στα ελληνικά δικαστήρια, επισημαίνει ότι η προσφυγή ενώπιον του ΕΔΔΑ μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Λεπτομέρειες σχετικά με την προσφυγή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: grc.gr

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας Ι