logo-print

Ομαδική αγωγή κατά της Uber για επιστροφή παράνομων χρεώσεων

Διεκδικείται αποζημίωση ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων

15/01/2016

29/01/2018

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24

Πολλοί χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής Uber στην Καλιφόρνια ειδοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες πως συμμετέχουν σε ομαδική αγωγή (class action) κατά της εταιρείας, λόγω παράνομων χρεώσεων για μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Η αγωγή, με την οποία διεκδικείται αποζημίωση ύψους 1.800.000 δολαρίων, κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και έχει ως αντικείμενο την είσπραξη ενός ειδικού τέλους αεροδρομίου που επέβαλε η εταιρεία στους χρήστες για μεταφορά στο αεροδρόμιο, πολύ πριν το αεροδρόμιο επιβάλει το τέλος αυτό, πλουτίζοντας έτσι αδικαιολόγητα.

Η αγωγή επηρεάζει περίπου 355.000 χρήστες της εφαρμογής, πολλοί από τους οποίους αγνοούσαν την εμπλοκή τους.

Στην Καλιφόρνια επιβάλλεται επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά στο αεροδρόμιο, την οποία, σύμφωνα με τον καταναλωτή που ξεκίνησε την ομαδική αγωγή, η εταιρεία εφάρμοζε πριν ξεκινήσει το αεροδρόμιο να την απαιτεί, με αποτέλεσμα τα λεφτά να δίνονται στους οδηγούς αντί να δίδονται στο τελευταίο.

Η παράνομη αυτή πρακτική διήρκεσε από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, ενώ η εταιρεία κατηγορείται επίσης για στρογγυλοποίηση της χρέωσης, καθώς χρέωνε 4$ αντί για 3,85$.

Πηγή: techcrunch.com

Σχετικοί Τομείς

Λέξεις-Κλειδιά

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ