logo-print

Ο νέος μηχανισμός της Europol για την πάταξη της τρομοκρατίας

30/01/2016

29/01/2018

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου ενάντια στην Τρομοκρατία της Europol (European Counter Terrorism Centre - ECTC) ανακοίνωσε ο Επίτροπος  Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιωμάτων του Πολίτη, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το ECTC θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες της Europol για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα, ώστε τα κράτη μέλη να αυξήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Τα κύρια σημεία που θα εστιάσει τις ενέργειες του κέντρο θα είναι η μάχη κατά των ξένων τρομοκρατών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η δημιουργία του Κέντρου κρίθηκε απαραίτητη μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι αλλά και λόγω της αύξησης του αριθμού των τρομοκρατών και του κινδύνου για νέο τρομοκρατικό χτύπημα που παραμένει υψηλός.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ