logo-print

Γαλλική αστυνομία προς γονείς: Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να αναρτούν φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών τους στο Facebook

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Μήνυμα στους γονείς ανήλικων παιδιών στέλνει η γαλλική αστυνομία μέσω ανάρτησης στο Facebook, καλώντας τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις φωτογραφίες των παιδιών τους που ανεβάζουν στο facebook.

Όσο περήφανοι και να είναι οι γονείς για τα παιδιά τους, θα πρέπει να κατανοούν ότι η δημόσια ανάρτηση φωτογραφιών τους και η ανταπόκριση σε αναρτήσεις που τους καλούν να δημοσιεύσουν αντίστοιχο περιεχόμενο, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, τονίζει η γαλλική αστυνομία.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί·  πέρα από τον προφανή, το να καταλήξουν, δηλαδή, οι φωτογραφίες σε χέρια δικτύων παιδόφιλων, υπάρχουν και άλλοι, όπως το να αξιοποιηθούν από εγκληματικές συμμορίες που θέλουν να κλέψουν τα στοιχεία της ταυτότητας του παιδιού.

Παράλληλα, Γάλλοι νομικοί επισημαίνουν πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν διώξεις εναντίον των γονιών για τις αναρτήσεις αυτές με βάση τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ακόμα μετά από καταγγελία τνω ίδιων τους των παιδιών στο μέλλον.

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. το 2014 έδειξε ότι 97% των μαμάδων του Facebook έχει ανεβάσει κάποια φωτογραφία του παιδιού του, ενώ το 89% γράφει αναρτήσεις για αυτό.

Παρόλο που σήμερα δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέσο προφύλαξης, πέρα από την ενημέρωση, η γαλλική αστυνομία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αναδυόμενη ενημέρωση που θα υπενθυμίζει στους γονείς τους κινδύνους και θα τους ζητά να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του παιδιού τους που να είναι ορατές δημόσια, αντί να τις περιορίσουν στον κύκλο των φίλων τους.

Πηγή: thelocal.fr

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send