logo-print

Η WWF κατηγορείται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πυγμαίων

07/03/2016

16/11/2017

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για ακούσιες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομάδων Πυγμαίων που ζουν στο Καμερούν κατηγορείται η WWF από οργάνωση προστασίας των φυλών, την Survival International.

Στην επίσημη καταγγελία των 228 σελίδων στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οργάνωση υποστηρίζει ότι η WWF, χρηματοδοτώντας μερικώς τους φύλακες κατά της λαθροθηρίας στην περιοχή, συνέβαλε ώστε να θυματοποιηθούν τα μέλη-κυνηγοί της φυλής Μπάκα, να ισοπεδωθούν οι καταυλισμοί τους, να κατασχεθεί η περιουσία τους, να αναγκαστούν να μετακινηθούν  και να δέχονται συχνά σωματική βία.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η WWF παραβίασε τις κατευθυντήριες του ΟΟΣΑ για τη χρηστή συμπεριφορά των πολυεθνικών εταιριών, όπως και την Διακήρυξη του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Οι Μπάκα κατοικούσαν ανέκαθεν σε περιοχές που αποτελούν πλέον εθνικά πάρκα του Καμερούν με αποτέλεσμα να τους έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε παραδοσιακές περιοχές κυνηγιού, παρόλο που το κυνήγι τους θεωρείται ότι έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ τα υπόλοιπα δάση έχουν καταληφθεί στην πλειοψηφία τους από στρατιωτικοποιημένες ομάδες, λαθροκυνηγούς μεγάλης κλίμακας και εταιρίες διοργάνωσης σαφάρι, με αποτέλεσμα η επιβίωση των φυλών να έχει καταστεί αδύνατη, σύμφωνα με την Guardian.

Στην απάντηση της η WWF υποστηρίζει ότι έχει παράσχει εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους φύλακες και ότι δεν γνωρίζει οποιαδήποτε άμεση συμμετοχή του προσωπικού της WWF σε κακοποίηση ή άλλες από τις συμπεριφορές εις βάρος των φυλών για τις οποίες κατηγορείται και ότι αν αυτό είχε επαληθευτεί θα είχε αναλάβει άμεση δράση.

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
send